Om Kaffedoppet

Kontakta oss

Ett konditori med rik historia

Redan 1936 slog Kaffedoppet upp portarna tidiga mornar för småbrödssugna Strömstadsbor. Småbrödsbageriet startades av Anna Schiöler, mor till den kända konstnären Inge Schiöler. Förkrigstiden var lika tuff som själva krigstiden för många. För att kunna försörja sina barn började Anna att baka bröd hemma. Brödet sålde hon till grannar och andra som ville ha nybakat bröd till morgonkaffet. Hennes bröd blev så pass omtyckt att Anna bestämde sig för att öppna småbrödsbageriet Kaffedoppet 1936. Byggnaden hon etablerade kafét i var en byggnad som låg på andra sidan trädgården. Under krigstiden, närmare bestämt 1942, flyttade Kaffedoppet in i ett befintligt hus och familjen Schiöler flyttade in på övervåningen i samma hus. Efter att en brand härjade på nedervåningen år 1943, bestämde familjen att starta upp serveringen på övervåningen.
Ända fram till 1971 drevs Kaffedoppet av familjen Schiöler. Det var Inges syster Britta som tillsammans med sin mamma Anna höll bageriet och kafét igång tills Britta sålde kafét till Jonny Steen. Jonny drev i sin vidare verksamheten under samma namn tills han sålde den vidare 2003. Då var det dags för Tobias och Jenny att ta över skutan. De står än idag och välkomnar kaffesugna gäster. Många av dem har fikat på Kaffedoppet länge och en del har träffat alla ägare som någonsin stått bakom disken.

Välkomna till en del av Strömstads historia!
Kontakta oss

Har du frågor?

Vid beställningar och allmänna frågor är du välkommen att kontakta oss. 
Kontakt
© 2023 Kaffedoppet
chevron-downchevron-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram